Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از مخاطبان مرآت با ارسال یادداشتی نسبت به نامه انگلیسی استانداری سمنان خطاب به جان تورنس به شدت انتقاد کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، روز گذشته، پس از انتشار سندی از نامه‌نگاری استانداری سمنان با جان تورنس، فردی که رئیس موسسه‌ای به نام فموزا خوانده می‌شود، برخی از مخاطبان نسبت به متن انگلیسی نامه مذکور واکنش نشان دادند؛ هرچند شبکه اطلاع‌رسانی مرآت قصد نداشت رأسا به این موضوع ورود پیدا کند اما یکی از مخاطبان مرآت با ارسال یادداشتی، نکاتی را درباره اغلاط پرشمار نامه مذکور مطرح کرده است که در ادامه متن یادداشت این مخاطب گرامی را از نظر می‌گذرانید:

با سلام و سپاس از پیگیری موضوع نمایش سرمایه‌گذاری.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیروز متن انگلیسی نامه استانداری سمنان به جان تورنس را خواندم و متأسف شدم که در استانی با این سبقه و صبغه دانشگاهی و با این میزان از جمعیت فرهیخته و باسواد، به اصطلاح نمایندگان ما در دولت، چنین نامه پر از غلطی را به رشته تحریر درآورده‌اند و به عنوان یک نامه بین‌المللی به دست یک فرد خارجی-هرکس که هست- سپرده‌اند.

نخستین و مهم‌ترین و البته تأسف‌آورترین نکته درباره این نامه آن است که عبارات آن، ترجمه تحت‌اللفظی عبارات نامه فارسی است و بلکه در مواردی حتی ترجمه تحت‌اللفظی نیز نیست. برگردان یک عبارت به زبانی جز زبان مبدأ نیازمند دانستن مفاهیم آن زبان است. بگذارید مثالی بزنم. ما در فارسی وقتی می‌خواهیم کسی را به پرخوری شدید وصف کنیم می‌گوییم:«مثل گاو می‌خورد!» اما اگر همین عبارت را برای انگلیسی‌زبان ترجمه کنید، مقصود شما را درنخواهد یافت، چراکه آن‌ها در چنین موضعی از عبارتِ «مثل اسب می‌خورد!» استفاده می‌کنند!

ترجمه نامه مذکور نشان می‌دهد که مترجم اساسا نه مفهوم نامه را درک کرده و نه درک عمیقی از زبان مقصد داشته است. حدود شش مورد از حروف اضافه و واژگانی که در متن آمده، به طور قطع باید حذف شود. ساختار و جمله‌بندی پاراگراف دوم و پایانی نامه رسما فارسی است. اغلاط پرشمار به لحاظ نوع کاربرد کلمات و تغییر و تطور واژه‌ها حسب حالت آن‌ها در جمله از دیگر نکاتی است که باید مورد اشاره قرار بگیرد.

برخی از فرازهای نامه حقیقتا به مثابه متنی است که یک دانشجوی ترم یک زبان آن را نوشته باشد. برخی از واژگان باید با واژه‌های فاخر و درخورِ یک نامه بین‌المللی جایگزین شود. جابجایی‌های شگفت‌آور افعال و واژه‌ها و عدم توجه به ضرورت معلوم یا مجهول بودن جمله نیز مصادیقی در این نامه دارد. در دو موضع واژه‌ها باید به صورت جمع می‌آمده که نویسنده از آن غفلت کرده است. در مجموع می‌توان با ارفاق، بیش از 20 مورد اشکال از این نامه تک‌صفحه‌ای گرفت!

اگر بخواهم در یک واژه این نامه را توصیف کنم باید از واژه «تأسف‌بار» استفاده کنم و اگر بخواهم احساسم را نسبت به آن بگویم باید بگویم این نامه نه در تراز نامه‌های بین‌المللی و نه در شأن استانداری سمنان است. امیدوارم خود آقای منوچهر صادقی قادیکلایی یا آقای امیر خلیلی‌خواه این نامه را ننوشته یا نخوانده باشند و فقط آن را فرستاده باشند؛ جرمِ ندیده ارسال کردن این نامه کم‌تر از جرم نوشتن و خواندن و ارسال کردن این نامه است! باسپاس

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۲۵۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهلت ارسال مقاله برای ویژه‌نامه فصلنامه روند با موضوع «پول دیجیتال بانک مرکزی CBDC» تمدید شد

امتداد - مهلت ارسال مقاله برای ویژه‌نامه فصلنامه روند با موضوع «پول دیجیتال بانک مرکزی CBDC» تا تاریخ 31‏/02‏/1403 برای پژوهشگران، محققان و علاقه مندان حوزه فناوری های نوین و بانکداری الکترونیک تمدید شد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ؛ با توجه به آثار فناوری های جدید بر متغیرهای کلالن اقتصادی و حکمرانی پولی، فصلنامه روند بانک مرکزی در نظر دارد ویژه نامه ای با موضوع « پول دیجیتال بانک مرکزی CBDC» و با محورهای زیر منتشر کند:


۱    بررسی آثار کلان اقتصادی و دلالت های سیاستی انتشار انواع پول های دیجیتال بانک مرکزی (کاربری سطح خرد یا کلان و مبتنی بر حساب یا میتنی بر توکن بودن انتشار)

۲    تبیین و بررسی نقش و جایگاه سایر نهادهای پولی ( مانند بانک های تجاری) پس از انتشار پول دیجیتال بانک مرکزی

۳    اثرات انتشار پول های دیجیتال بانک مرکزی بر نحوه ارائه خدمات و محصولات بانک های تجاری 

۴    انقلاب پول های دیجیتال و تحولات حکمرانی دیجیتال

۵    روش های شبیه سازی انتشار پول های دیجیتال بانک مرکزی و بررسی مدل های پیاده سازی شده در سایر کشورها در بررسی آثار انتشار آن بر متغیرهای اقتصادی

۶    فرصت ها و چالش های تبادلات فرامرزی پول های دیجیتال بانک مرکزی (مزایا، معایب، محدودیت ها و فرصت ها)

۷    تاثیر متقابل رمزارزهای خصوصی و پول دیجیتال بانک مرکزی

۸    ارزیابی نظام دولایه انتشار پول های دیجیتال بانک مرکزی و مقایسه آن با روش های در دسترس

۹    کیفیت و الزامات قراردادهای هوشمند مبتنی بر پول دیجیتال بانک مرکزی از منظر حقوقی، فنی و کسب و کاری

علاقه مندان می توانند مقالات خود را تا تاریخ ۲۱ اردیبهشت ماه سال جاری به آدرس ایمیل ravand@cbi.ir  ارسال کنند.   

  برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • فرج‌الله شوشتری به‌عنوان سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان منصوب شد
  • راهنمای خرید کتاب 504 + معرفی و دانلود 504
  • طرح پیشنهادی تعیین وضعیت اراضی پادگان جی به کمیسیون ماده پنج ارسال شد
  • احتمال اعزام نیرو‌های انگلیسی به غزه
  • مهلت ارسال مقاله برای ویژه‌نامه فصلنامه روند با موضوع «پول دیجیتال بانک مرکزی CBDC» تمدید شد
  • احتمال اعزام نیروهای انگلیسی به غزه
  • اتفاق باورنکردنی که باعث شد مورایس مسلمان شود | او گفت می‌خواهم مسلمان شوم، باید از کجا شروع کنم؟ | ماجرای مشاور مذهبی با آشنایی کامل به زبان انگلیسی
  • گاف تاریخی محمدجواد کریمی قدوسی چه بود؟
  • هوش مصنوعی گوگل معلم زبان انگلیسی می‌شود
  • شهید مطهری الگو و نمونه معلم تراز انقلاب اسلامی است